Massages

Een gezonde geest en een gezond lichaam. Deze factoren bepalen voor het grootste deel de kwaliteit van het leven. Een goed verzorgd lichaam draagt bij aan een gezonde geest. Massage kan hierin een grote rol spelen. Een massagebehandeling ontspant de spieren waardoor het lichaam in staat wordt gesteld zich te herstellen. Het lichaam voelt hierdoor prettiger aan en kan beter worden belast.

Al sinds de klassieke oudheid is de heilzame werking van massage bekend. In een aantal culturen behoort het zelfs tot de dagelijkse lichaamsverzorging. Veel massagetechnieken die nu worden toegepast zijn gebaseerd op de klassieke massage.
Klassieke massage wordt hoofdzakelijk toegepast ter sedatie. Dit houdt in dat het een kalmerende en rustgevende werking heeft. Het behoeft niet veel uitleg dat dit weldadig kan zijn, met name in of na een stressvolle periode.

De meesten onder ons kunnen mee praten over stress, tijdgebrek, verplichtingen en dat bekende gejaagde gevoel. Vaak gaat dit gepaard met gespannen rug-, nek- of schouderspieren met de hierbij behorende klachten. Regelmatig ontspannen is vooral belangrijk om te voorkomen dat een en ander ten koste gaat van de gezondheid!

De belangrijkste bijdragen die een massage levert aan de gezondheid en algemeen welbevinden zijn:

– kalmerende en rustgevende werking
– ontspannen van de spieren
– bevordering van de doorbloeding van de spieren
– verbetering van de stofwisseling in de spieren

Tijd investeren voor ontspanning is een investering voor de langere termijn en zorgt voor een beter algemeen welbevinden!

Soorten massagetechnieken:
Bindweefselmassage
Deep tissue massage
Triggerpointmassage
Drukpunt massage