Sport Blessures en “Return to Sport”

Wat is Orthopedische Revalidatie met de 4 x T ® methode:

De 4 x T ® methode is een nieuwe manier van behandelen van gewrichts- en spierproblemen. Het is sneller, efficiënter en heeft een beter en langduriger effect!

Deze methode combineert (nieuwe) manuele technieken met myofasciale mobilisaties en taping volgens het 4 x T ® algoritme. 4 x T ® betekent “Test, Trigger, Tape, Train”. Als eerste wordt de fascia getest. Als dit een positief effect geeft, dan volgt de behandeling (trigger). Met tape wordt de fascia in deze verbeterde positie gehouden. Na een aantal van deze verbeteringen worden er specifieke oefeningen gegeven (train). Onmiddellijk en langdurig resultaat!

Wat is medische fitness?

Medische fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarbij het trainingsschema zodanig is opgesteld dat u, ondanks uw beperkingen toch kunt sporten.

Ook kunt u medische fitness zien als aanvulling op uw revalidatie na een blessure, één en ander in overleg met uw behandelaar (fysiotherapeut).

Daarnaast is medische fitness voor iedereen die op een verantwoorde manier met begeleiding wil fitnessen.

Het doel van medische fitness is door middel van training de conditie/belastbaarheid te vergroten, zowel totaal (algehele conditie) als lokaal (evt. klachtengebied/klachtenketen). Hierdoor ontstaat een beter evenwicht tussen belasting (wat u met uw lichaam doet) en belastbaarheid (dat wat uw lichaam kan hebben).

Wat is Medical Taping?

Medical Taping is een vorm van tapen om lichamelijke problemen te verhelpen en te voorkomen.

Medical Taping kan worden gebruikt voor houdingcorrectie, ondersteuning van gewrichten, verminderen van zwelling/vocht, verminderen van pijn en verbeteren van de huidconditie, zoals bij littekenbehandeling.

De tape die gebruikt wordt is heel veelzijdig. Het is even elastisch en even dun als de huid zelf, blijft goed plakken, is ventilerend, huidvriendelijk, kan tegen water en anti-allergeen.

Wat is Manuele Therapie volgens Mulligan Concept?

Mulligan therapie gaat uit van zogeheten ‘standsproblemen’ of ‘sporingsproblemen’ in gewrichten die klachten geven tijdens het bewegen.
Bij behandeling met deze therapie worden therapeutische handelingen gedaan en gelijktijdig voert de patiënt actieve bewegingen uit. Met behulp van de juiste duw-, trek- of schuiftechniek, eventueel met behulp van een tractieband, kan het gewricht zijn natuurlijke beweging terug krijgen.

De behandeling geeft direct verbetering van de houdings-/ bewegingsklachten en het resultaat is langdurig. Een behandeling is geheel pijnvrij en wordt daarom als zeer prettig ervaren.

Het Mulligan Concept kan eventueel ondersteund worden met Medical Taping.

Wat is fasciatherapie?

Fascia, of bindweefsel, ondersteunt structuren in je lichaam. Het omgeeft weefsels en geeft vorm aan spieren, pezen en gewrichten. Maar het kan ook helpen bij bewegen door wrijving tussen verschillende structuren te verminderen. Maar de fascia kan strakker worden als je stress ervaart, lang in dezelfde houding zit of een blessure hebt gehad.

Fasciatherapie rekt het bindweefsel en kan overal worden toegepast waar fasciale beperkingen zijn. Het breekt verklevingen tussen de weefsels, maakt ze soepeler, maakt spieren vrij en maakt hierdoor gemakkelijker, effectiever en pijnvrij bewegen mogelijk.

Myofascial Release kan de houding verbeteren, gebieden met spierspanning verlichten en de flexibiliteit verbeteren.

Wat is Myofasciale Triggerpoint Therapie?

Triggerpoints of spierknopen zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen. Een triggerpoint of spierknoop kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtverlies en pijnklachten veroorzaken.

(Myofasciale) Triggerpoint Therapie is een therapie waarmee microverkrampingen binnen de spieren kunnen worden weggehaald. Door druk uit te oefenen op deze triggerpoints vindt er ontspanning plaats binnen de spier, waarna zuurstof en voedingsstoffen weer toegang hebben binnen de spiervezels..

 

Wat is de Watson Headache Approach?

Barry Kersten volgde de 3-daagse cursus Watson Headache® Institute, Level 1 Headache getiteld “The Role of C1-C3 cervicale afferents in Primary Headache”. De cursus werd gegeven op 14 april 2016 in Rijswijk door Dean H. Watson, Australische Musculoskeletale Fysiotherapeut. Ga voor meer informatie naar: www.WatsonHeadache.com.

De cursus duurde 24 uur en was gebaseerd op de Watson Headache® Approach, een protocol voor de vakkundige beoordeling en behandeling van de bovenste cervicale (nek) wervelkolom bij hoofdpijn en migraine. De Watson Headache® Approach wordt erkend als een wetenschappelijk onderzochte onderzoeks- en behandelingsmethode.

De diagnostische nauwkeurigheid van de Watson Headache® Approach is ongeëvenaard. Het kan bevestigen of aandoeningen in de bovenste nek verantwoordelijk zijn voor hoofdpijn of migraine en de exacte aard van de aandoening bepalen, evenals welke spinale gewrichten erbij betrokken zijn.

Er is geen giswerk en geen kraken of manipulatie. De unieke en krachtige methode omvat tijdelijke reproductie en verlichting van uw gebruikelijke hoofdpijn. Ga voor meer informatie naar: https://watsonheadache.com/about-watson-headache-approach/

Maak een afspraak met Barry Kersten om erachter te komen hoe u, of een familielid, geholpen kan worden met uw hoofdpijn en/of migraine. Als u een vriend of collega heeft die hoofdpijn of migraine heeft, laat hen dan weten dat Barry Kersten kan helpen door een vakkundige beoordeling van de bovenste cervicale (nek) wervelkolom te geven en uit te zoeken of de nek de oorzaak is van (of bijdraagt) aan hun hoofdpijn of migraine.

De eerste afspraak duurt 1 uur. Wilt u aangeven wanneer u belt of mailt dat u voor de Watson Methode komt? De volgende afspraken zijn een half uur. De behandelingen omvatten geen manipulaties of kraken. Kom bij voorkeur naar een behandeling als u geen migraineaanval hebt.