Wat is precies ‘stoelmassage’?


De stoelmassage is een preventieve vorm van massage op basis van de Japanse acupressuur (shiatsu). Behandeld worden de nek, rug, schouders, armen, handen, hoofd en heupen. Tijdens de massage kunt u ontspannen voorover leunen in een speciaal ontwikkelde ergonomische stoel. Het werkt snel en doeltreffend en is bij uitstek erg geschikt voor mensen met klachten over pijn in de rug, de nek en de schouders. De massage wordt door de kleding heen gegeven en er wordt niet gewerkt met olie.

Waarom stoelmassage in uw organisatie?

Stoelmassage heeft een preventieve werking ten opzichte van klachten veroorzaakt door stress.

Voorbeelden van door stress veroorzaakte klachten zijn: rugpijn, stijve nek, pijnlijke schouders, lusteloosheid, versnelde hartslag, spanning, slapeloosheid, problemen met de spijsvertering en hoofdpijn. Ook een éénzijdige werkhouding of herhaalde bewegingen (RSI/“muisarm”) zorgen voor hardnekkige klachten.

Uit onderzoek blijkt dat men zich na enkele behandelingen fitter en energieker voelt en het ziekteverzuim door stressklachten aanzienlijk daalt.

Voor bedrijven is stoelmassage zeer interessant. Een structurele inzet van stoelmassages levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid en het welbevinden van uw personeel, waardoor de onderneming eenvoudigweg beter functioneert. Doordat de masseur op de werkplek komt, geeft dit slechts een geringe werkonderbreking.

Voor wie is stoelmassage?


Voor iedereen. Uw werknemers hoeven geen klachten te hebben om te kunnen genieten van een stoelmassage. Na de massage voelen ze zich zowel mentaal als fysiek ontspannen en vol nieuwe energie.